הסכם ממון

בשנים האחרונות הולכת וגוברת המודעות של זוגות במדינת ישראל כי יש חשיבות רבה לערכית הסכם כלכלי ביניהם וזאת כדי למנוע ויכוחים מיותרים אשר לבסוף יכולים להוביל לפרידה על כן רבים פונים לעורך די לצורך עריכת הסכם ממון.

בטרם נדרש לסוגי הסכמי הממון שקיימים אציין כי במדינת ישראל חוקק חוק יחסי ממון אשר קובע כי כל מה שנצבר ע"י הצדדים במהלך הנישואין, הינו רכוש משותף למעט נכסים אשר היו לצדדים טרם הנישואין ו/או שקיבלו במתנה ו/או ירושה במהלך הנישואין. החוק מתייחס לזוגות שנישאו לאחר 01/01/1974, יחד עם זאת החוק קובע כי בני הזוג החפצים להסדיר ביניהם הסדר אחר, יעשו זאת באמצעות עריכת הסכם כדין.

 

אם כן, לכל זוגיות במדינת ישראל יש נפקות שונה ביחס להסכמי הממון, כך למשל זוגות  אשר חיים יחד ובכוונתם להתחתן מחויבים לאשר את הסכם הממון בפני נוטריון או בפני ביהמ"ש למשפחה וזאת טרם הנישואין, זוגות נשואים מחויבים לפנות לבית המשפט וזוגות אשר ידועים בציבור לא מחובים לאשר את ההסכם ככל ועיקר, יחד עם זאת נהוג לאשר זאת בבית משפט אשר בכל מקרה חויב להיעתר לבקשת הזוג ולאשר את הסכם הממון.

חשוב לציין כי רק עורך דין המתמחה בדיני משפחה יידע לנסח עבורכם הסכם ממון שכן ההסכם מבוסס בעיקר על ניסיון משפטי ואין מדובר כבכל הסכם אחר, לעיתים אנו רואים זוגות שנערך להם הסכם ממון אשר לא נתן מענה לכל דרישותיהם, ולכן חשוב מאוד לבחור עורך דין המתמחה בכך.

צור קשר

לשיחת יעוץ בנושא זה התקשרו עכשיו

שתף כתבה