צו למניעת הטרדה מאיימת

צו ההגנה חל רק במקרי אלימות במשפחה  בלבד. בשנת 2001 נחקק החוק למניעת הטרדה מאיימת המכוון להגן כל אדם מפני איומים והטרדות הפוגעים בגופו בשלוותו וחירותו. בהתאם לחוק ניתן להוציא צו הגנה כאשר ישנו בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב ולפגוע בשלוות חייו, בפרטיותו או בחירותו של אדם, או כי הוא עלול לפגוע בגופו. למותר לציין  כי ההטרדה עשויה להיות בכתב, בעל פה או בכל אמצעי אחר, ועשויה להוות פגיעה ברכוש, בשם הטוב או בחופש התנועה. מכאן שהיא יכולה להתבצע גם על גבי רשת האינטרנט או כל אמצעי אלקטרוני ומדיה אחרת, במידה שהמטריד מפרסם בהם את הדברים באופן חוזר ונשנה.

 

צו למניעת הטרדה מאיימת

בהתאם לחוק, רשאים להוציא צו למניעת הטרדה מאיימת בתי משפט השלום, בתי משפט לענייני משפחה וכן בתי משפט לנוער. הצו יכול שינתן במעמד צד אחד או במעמד שני הצדדים, והכל תלוי נסיבות, כך למשל כאשר ישנו צורך מיידי בהגנה או שהמשיב לא הופיע לדיון. לאחר שבוע לכל היותר יתקיים הדיון הבא במעמד שני הצדדים. במסגרת הצו ניתן להטיל מספר רב של מגבלות ובכלל זה איסור על יצירת קשר עם הנפגע בכל דרך שהיא, איסור על נשיאת נשק כולל אנשי מערכת הביטחון ורשויות המדינה, איסור על הימצאות במרחק מסוים מהרכב, דירת המגורים, מקום הלימודים והעבודה של הנפגע, או כל מקום אחר שאליו הוא נוהג להגיע באופן קבוע.

תוקפו של צו למניעת הטרדה מאיימת הוא לתקופה מקסימאלית של חצי שנה. ואולם לבית המשפט נתונה הסמכות להאריך את תוקפו פעמים נוספות, עד לתקופה מרבית וכוללת של שנה אחת. יחד עם זאת, במקרים מסוימים ומיוחדים, ניתן להמשיך ולהאריך את תוקף הצו עד לתקופה מרבית וכוללת של שנתיים.

לסיכום נציין כי בחירת עו"ד להוצאת צווי הרחקה אינה משימה פושט ואולם חשוב לציין כי דווקא עורך דין המתמחה בדיני משפחה הוא הבחירה הנכונה, וזאת מפאת ניסיוני בענייני משפחה והרגישות שרכש לאורך השנים עקב ניהול תיקי משפחה, משרדנו אשר מייצג בערכאות ברחבי הארץ מתמחה בהוצאת צווי הגנה והצוות ישמח לעמוד לשירותך.

צור קשר

לשיחת יעוץ בנושא זה התקשרו עכשיו

שתף כתבה